Što je TEDx?

O TEDx-u, x = samostalno organizirani događaj
U duhu ideja vrijednih širenja, TEDx je program lokalnih, samoorganiziranih događaja koji okupljaju ljude kako bi podijelili iskustvo slično TED-u. Na TEDx događaju izmjenjuju se TED Talks videi i govornici uživo kako bi potaknuli duboku raspravu i povezanost. Ovi lokalni, samoorganizirani događaji nazivaju se TEDx, gdje x označava neovisno organizirani TED događaj. TED konferencija pruža opće smjernice za TEDx program, ali pojedinačni su TEDx događaji samostalno organizirani. (Podložno određenim pravilima i propisima.)

O TED-u
TED je neprofitna organizacija posvećena idejama vrijednim širenja, često u obliku kratkih govora vodećih mislilaca i činitelja. Mnogi od ovih govora održavaju se na TED konferencijama, intimnim TED salonima i tisućama neovisno organiziranih TEDx događaja diljem svijeta. Videozapisi ovih govora dostupni su besplatno na TED.com i drugim platformama. Audio verzije TED Talks videa objavljuju se na TED Talks Daily i mogu se poslušati na svim podcast platformama.

TED-ove otvorene i besplatne inicijative za širenje ideja uključuju TED.com, gdje se svakodnevno objavljuju novi videozapisi TED Talk; TEDx, koji daje licence tisućama pojedinaca i grupa za održavanje lokalnih, samoorganiziranih događaja u stilu TED-a diljem svijeta; program TED Fellows, koji odabire inovatore iz cijelog svijeta kako bi pojačali učinak svojih izvanrednih projekata i aktivnosti; The Audacious Project, koji otkriva i financira važne ideje koje imaju potencijal utjecati na milijune života; TED Translators Program, koji prikuplja titlove za TED govore kako bi se velike ideje mogle širiti preko jezika i granica; i obrazovne inicijative TED-Ed. TED također nudi TED@Work program koji redefinira TED Talks za učenje na radnom mjestu. TED također ima rastuću biblioteku originalnih podcasta, uključujući The TED Interview s Chrisom Andersonom, WorkLife s Adamom Grantom, Far Flung sa Saleemom Reshamwalom i How to Be a Better Human.

Pratite TED na Twitteru, Facebooku, Instagramu i LinkedInu.