Govornici

Ljubica Uvodić Vranić

Članica je Hrvatske Psihološke komore, specijalista psihologije rada, savjetnik  u individualnom, obiteljskom i grupnom radu. Objavila je 11 knjiga iz primijenjene psihologije, od toga su tri izašle i na slovenskom jeziku u Ljubljani i jedna u Novom Sadu. Do sada napisala je 18 recenzija za objavljene knjige drugih autora. 2017. snimila je CD knjige Devet vježbi opuštanja na kauču. CD je objavila Knjižnica za slijepe osobe Zagreb. Iste godine snimila je CD knjige Prijatelju, kako si? CD je objavila Knjižnica za slijepe osobe Zagreb. Od 10. mjeseca 2012. do danas stalni je suradnik u emisiji na Drugom programu Hrvatskog radija svakog četvrtka od 18:35 do 20:00 – Avantura promjene.

Radi  26 god u medicini rada. Surađivala u časopisu: Zdrav život 10 godina. Imala je u Večernjem listu kolumnu pod naslovom Psihologično – 6 mjeseci svaki ponedjeljak.

Održala je više webinara za Profil-Klett koje je pratilo oko 3000 učitelja i profesora. Sudjelovala je na šest kongresa medicine rada Republike Hrvatske kao aktivna sudionica.

Slika amaterski na svili i ilustrirala je neke svoje knjige. U 2010. dobila je nagradu grada Zagreba – Šampion zdravlja za volonterski rad i brigu o psihičkom zdravlju kroz programe Udruge Petkom u pet.

U 2012 . dobila je nagradu „Cvijet Marulića“ od Hrvatskog Psihološkog društva za primijenjenu psihologiju.

Nikola Borić

Nikola Borić rođen je u Zagrebu gdje je završio Kineziološki fakultet. Aktivno se bavio biciklizmom i triatlonom u kojem je nekoliko puta bio juniorski i seniorski prvak. Nakon aktivne sportske karijere postao je svjetski uspješan trener; bio je trener 4 sportska kluba,  trenirao više od stotinu individualnih sportaša te kao kondicijski trener osvajao brojne medalje na državnim i svjetskim natjecanjima. Bio je i uspješan biznismen. Prije osam godina je svoje tri tvrtke vrijedne milijune eura poklonio i otišao živjeti u blizini sela Kokočak pokraj Orahovice gdje je sagradio svoju prvu kuću od zemlje, drva i slame i na svoju farmu doveo životinje. S djevojkom Zoranom Vujatović je osnovao Shumsku Farmu i klaster pod nazivom Made in Papuk. Par uzgaja hranu na organski i ekološki način za vlastite potrebe, ali i za prodaju.

Alis Marić

Alis Marić rođena je 24. 12. 1961., udata je i majka je troje djece, a po struci je diplomirana pravnica. 22 godine radila je u menadžmentu velikih hrvatskih i internacionalnih kompanija, a bila je i šefica kabineta ministra gospodarstva. U 50. godini dobila je prvi otkaz u svom životu. Od tada više ništa nije bilo isto.

Danas vodi internetsku platformu Čitaj knjigu – poznati regionalni brend koji kombinira obilježja bloga, Facebooka, Instagram stranice i web prodaje knjiga u čitavoj regiji, na stranici se također naglašavaju pozitivni efekti čitanja i pokazuje se da novi mediji nisu prijetnja čitanju knjiga, već da se kroz te medije mogu uspješno implementirati mnoge aktivnosti poticanja čitanja i na kraju ostvariti i kupnja knjiga. Čitaj knjigu do danas na društvenim mrežama aktivno prati 750 tisuća knjigoljubaca.

Željka Klemenčić

Željka Klemenčić rođena je 24. 11. 1979. godine u Vinkovcima. Poznata je kao hrvatska novinarka, urednica i članica žirija u kulinarskoj emisiji “Tri, dva, jedan – kuhaj”. Jedna je od najvećih hrvatskih gastrogurua.

Studirala je komparativnu književnost i rusistiku. Kao urednica Playboya imala je veliku želju prebaciti se u žanr gastronomije. Bila je veoma nezadovoljna velikom količinom teoretiziranja o hrani i činjenicom da cijeli svoj dan ostavi u redakciji. Zbog posla je često nosila vrećice i kantice s ručkom i hranila se sirovom hranom što ju je nagnalo da se samostalno počne educirati o kuhanju i zdravoj prehrani.

Počela je kuhati iz hobija, a danas joj gastronomija predstavlja način života. Kuhanje joj ne čini samo poslovni dio života nego i privatni jer kuha za gušt, za društvo i obitelj u čemu zaista uživa. Najvažnije joj je društvo dok jede jer je hranjenje za nju sreća tek kada je socijalni čin.

Tijekom 2018. godine Željka je počela održavati radionice “Zdravo dijete koje jede sve” za sve one koji se pitaju hrane li svoje dijete zdravo. Željka na svojim pričaonicama razgovara s roditeljima, a svi žele suzbiti loše prehrambene navike u korijenu. Željka kaže kako joj je glavna vodilja u prehrani svoga djeteta bila knjiga “Beba vođa dohrane”. Kako se i sama posvetila prehrani djece otkada je rodila, odlučila pomoći roditeljima koji se susreću s istim ili sličnim pitanjima vezanima za prehranu svoju djece.

Paul Bradbury

Rođen na kiši u Manchesteru, Paul se 2003. preko Somalilanda preselio na najsunčaniji otok u Hrvatskoj. Samoprozvani je propali poduzetnik, ali pun nade u dobi od 55 godina. Nagrađivani je pisac, Boomer Tiktoker, i entuzijast za većinu stvari u Hrvatskoj. Vodi Total Croatia News i 1 Minute Croatia te je u misiji poboljšanja hrvatskih vlakova.